úvahy o životě a víře v Boha z pohledu jednoho "římského konzula"

Moderní style-omlouvejme každou praktikující odchylku

23. 12. 2014 13:51
Rubrika: Nezařazené

Bůh nás stvořil jako muže a ženu spolu se schopností toho druhého i Pána samého milovat. My si však vzali jablko v touze poznat dobro a zlo a lidská přirozenost od Pána se narušila. Lidé začali podléhat různým vlivům a Bůh se je z toho vždy snažil vysvobodit a vychovat pomocí jistého řádu kvůli naší ochraně a návratu k lásce.

Je zajímavé, že už od počátku jakmile se lidé začali vzdalovat od Pána tak se něco pokazilo. Např. Sodoma a Gomora, apod. Máme své bližní mít rádi, ale neschvalovat jejich nesprávné jednání. Tudíž k např. k homosexuálům se máme chovat s láskou, ale přece neschvalovat praktikování. Kdyby se toto myšlení rozvíjelo dál tak si to nechci ani představit. A jsou doloženy případy, kdy homosexuál díky Bohu toto puzení překonal, odkaz jsem již uváděl.

Jako varovný příklad uvedu vývoj současné anglikánské církve. Tato církev byla založena králem Jindřichem VIII. Tudorem, který se chtěl rozvést se svou ženou Kateřinou Aragonskou a papež mu to nechtěl umožnit a tak zahájil tzv. anglikanizaci Británie, která stála život mnoha katolíků. Jeho dcera královna Alžběta sice dokázala anglikánskou církev pozvednout, ale asi jen díky své morálce (přesto však se zdají být otázky její morálnosti sporné). V současné době však prý anglikáni dokonce světí homosexuály a asi i ty praktikující což má za následek nejen vysoký odliv věřících, ale rostoucí islamizaci, kteřá vychytrale proti vůli obyvatelstva devastuje, kdysi konzervativní Anglii a politici jsou svázáni vlastními zákony. Podle zpráv se prý představitelé muslimů pomalu začínají bavit o tom, že si královskou rodinu což jsou i hlavy anglikánské církve ponechají jen, když přestoupí na islám.

Z toho mi vyplývá jedna věc měli bychom se asi každý z nás snažit sloužit Bohu a pokud možno formovat svou osobnost směrem k Němu. Nebo jestli necháme každého praktikovat jeho podivnost, relativizovat hodnoty apod. tak to raději nechci vidět.

Uvádím odkaz na článek českého lékaře žijícího v Británii, který mi připadá důvěryhodný http://rogozov.bigbloger.lidovky.cz/c/436597/Jak-jsem-videl-starou-dobrou-Anglii-Umirat.html?fb_action_ids=10205370681407240&fb_action_types=og.likes&fb_ref=like_clanok_dole_blog

Každý necht´ si to promyslí sám ve vztahu k Bohu.

                                                                      Chvála Kristu a pěkné Vánoce

Zobrazeno 649×

Komentáře

josmez

Jiří Hošek napsal knihu: Jiná Británie - to je skvělá publikace o proměně Británie, opravdu, tvrdit, že za to, že je Británie méně konzervativní kvůli muslimům je nesmysl. O anglikánské církvi neříkáte vůbec nic, to je samé prý, asi, možná
Pokud pro akademické účely připustím, že něco jako cílená islamizace existuje, tak nevidím, kde svěcení homosexuálů a islamizace koreluje (natož aby tam byla kausalita)
Mě to spíše přijde jako snaha najít si fackovacího panáka za úpadek křesťanství a konzervativismu (byť jsem politický liberál) a nezamýšlet se nad tím, jestli jsme jako křesťané náhodou nerezignovali na vysvětlování našeho stylu života. Argument typu: Je to přirozený řád, tak to učí církev, je ze své podstaty strašně slabý a nepřesvědčivý. A teď hurá do mě :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio